Sastāvdaļas:
250 g šokolādes cepumu
100 g saldkrējuma sviests
1 tējkarote kanēļa
50 g mandeļu skaidiņu
Pildījumam:
600 g rūgtās šokolādes
1 paciņa saldkrējuma sviesta
0,5 ēdamkarotes saldā krējuma
4 ēdamkarotes jebkura liķiera
100 g smalcinātu mandeļu
Pagatavošana.
- Katliņā uzkarsē saldo krējumu kopā ar sviestu. Viegli atdzesē. Pievieno maisījumam gabaliņos salauztu šokolādi un kanēli. Visu samaisa. Pievieno mandeles un vēlreiz samaisa. Atdzesē un pielej liķieri.
- Izkausē sviestu, pievieno kanēli. Cepumus sadrupina un sajauc ar sviestu. Izliek cepumus formiņā ar noņemamām malām, kurā ieklāts cepamais papīrs.
- Uz cepumiem liek šokolādes masu. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un kakao. Liek ledusskapī uz 6-12 stundām. Pasniedzot pārlej ar kausētu šokolādi.
Avots: La.lv