1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Lai būtu maksimāli garšīgi: Daži praktiski padomi zivs pagatavošanā

 

Fresh raw fish on wooden board. Background. From above by Eduardo Lopez on 500px.com

-Saldētā zivs pirms pagatavošanas pilnīgi jāatsaldē un jānolej ūdens tā, lai zivs paliek sausa.

-Tumšo plēvi, kas pārklāj zivs vēdera dobumu, ir obligāti jāizņem. Lielākai daļai zivju tā satur cilvēka organismam kaitīgas vielas.

-Gatavošanas laikā rokās var ierīvēt sāli. Tad zivi būs vieglāk noturēt.

-Zivs ir jāsagriež vienādos gabaliņos, ne biezākos par 3 cm, tad tie izcepsies vienmērīgāk.

-Tīrot zivi, jācenšas nespiest to, lai zivs paliktu sulīga.

– Ja zivi pirms cepšanas uz 20 minūtēm iemērc pienā, ēdiens sanāk īpaši sulīgs, un pazūd upes zivs specifiskā smaka (šim nolūkam pienam pievieno ½ tējkarotes sāls un ¼ tējkarotes piparu). Pēc iemērkšanas pienu notecina un zivi viegli apslauka ar papīra salveti.

-20 minūtes pirms cepšanas zivs ir jāapsmērē ar sāli.

-Apviļāt zivi būtu vēlams kviešu miltos. Lai tas būtu vieglāk izdarāms, miltus var iebērt polietilēna maisā, tad ielikt tajā zivi un kārtīgi sakratīt.

-Zivi labāk cept čuguna pannā bez vāka, lai izveidotos garšīga garoziņa.

-Katru gabaliņu ir jācep ne ilgāk par 8 minūtēm. Katru pusi cep tikai vienreiz

-Ceptu zivi neiesaka atsildīt, jo atkārtotas termiskās apstrādes dēļ zūd ēdiena garša un vērtīgas īpašības.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.