Sastāvdaļas:
- 4 piparmētras zariņi
• 1,5 tējkarotes rīvēta svaiga ingvera
• 2 citronzāles stiebriņi
• 70 ml cukura sīrupa
• Viena citrona sula
• 800 ml ūdens
• Ledus gabaliņi pasniegšanai
Pagatavošana.
Mazā bļodā ielej cukura sīrupu un citrona sulu, pievieno rīvētu ingveru, smalki sagrieztus piparmētru zariņus un citronzāles gabaliņus. Sablendē vai saberž piestā. Maisījumu ielej lielā krūzē, pievieno ūdeni un ļauj pusstundu iestāvēties. Izkāš. Dzērienam glāzēs var pievienot ledus gabaliņus.
Citronzāli var aizstāt ar rīvētu laima miziņu.
Avots: Praktiski.la.lv