Kas gan var būt labāks par gardu desertu siltā dienā? Vēl jo vairāk, ja tas ir viegli pagatavojams? Pievērs uzmanību semifreddo – klasiskam itāļu desertam. Šādi sauc saldos ēdienus, kuru sastāvā ir saldais krējums, saldējums un putots krēms. Tiem ir dažādas garšas, bet šoreiz mēs izvēlamies banānu.
Sastāvdaļas: 300 ml saldā krējuma (35%), 6 olu dzeltenumi, 3 banāni, 4 ēdamkarotes salda sarkanvīna, viena citrona sula, 100 g smalka brūnā cukura.
Pagatavošana
Karstumizturīgā traukā sajauc kopā olu dzeltenumus, vīnu un cukuru. Liec to ūdens peldē un maisi, kamēr izveidojas biezas putas. Šis process aizņems aptuveni 6-8 minūtes. Pēc tam ļauj masai pilnībā atdzist.
Tikmēr notīri banānus, smalki sagriez, pārliec blenderī un pievieno citrona sulu. Blendē, kamēr izveidosies vienmērīga masa.
Saldo krējumu uzkul līdz gaisīgai masai, pievieno banānu biezeni un atdzisušo olu dzeltenumu un vīna masu. Visu kārtīgi samaisi.
Masu pārliec speciālās formiņās vai plastmasas traukā un liec saldētavā uz 40-50 minūtēm.
Deserts gatavs! Pasniedz to, pārlejot ar siltu šokolādi, izrotā ar ogām, augļiem vai mandeļu skaidiņām.
Lai labi garšo!
Avots: Takprosto.cc