Sastāvdaļas pamatnei
- 120 g Indijas riekstu
• 150 g dateļu
• 50 g mandeļu
• 50 g kokosa skaidiņu
• 3 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
Krēmam
- 6 gatavi avokado
• 2 citroni
• laims
• 180 g kokosriekstu eļļas
• 160 ml cukura sīrupa
• ½ tējkarotes vaniļas ekstrakta
Pagatavošana.
Indijas riekstus un mandeles divas stundas mērcē siltā ūdenī. Kad notecina lieko ūdeni, tos liek virtuves kombainā, pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu un kokosa skaidiņas. Maļ, līdz masa kļūst bieza, vienmērīgi sajaucas un ar rokām var izveidot bumbiņas. Tortes veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru vai ieziesta ar sviestu, liek masu, pieblīvē un uz pusstundu ievieto saldētavā, lai sastingst.
Gatavo krēmu. Citronam un laimam norīvē miziņu, gan bez mazliet rūgtās baltās daļas. No citrusaugļiem izspiež sulu. Ja citrusaugļi nav sulīgi, iespējams, vajadzēs vēl vienu citronu. Avokado sagriež gabaliņos un uzlej citrona, laima sulu, lai neapbrūnē. Blendera traukā liek avokado, cukura sīrupu, izkausētu kokosriekstu eļļu un vaniļas ekstraktu. Kuļ, līdz iegūta gaisīga un viendabīga masa. Ja nepieciešams, vēl pielej mazliet citrona sulas.
Tortes pamatni izņem no saldētavas, masai uzklāj krēmu un liek atpakaļ saldētavā vēl uz 30 minūtēm. Tad pārvieto uz ledusskapi un tur vismaz 1,5 stundas. Pēc tam rotā ar citrona un laima miziņām. Torti no ledusskapja izņem tieši pirms pasniegšanas.
Ieteicams pasniegt aukstu; siltumā kūka kļūst mīkstāka un nav vairs tik garšīga.
Avots: Praktiski.la.lv