3.4 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Recepte: Sātīgā gaileņu zupa

 
Foto: Valdis Semjonovs/ Praktiski.la.lv

Sastāvdaļas

  • 1 litrs apceptu gaileņu vai baraviku
    • 3–5 sīpoli
    • 5 burkāni
    • 1 neliels kabacis
    • 8 vidēji kartupeļi
    • 4–6 vidēji tomāti
    • Kārbiņa kausētā siera
    • Zaļumi – raudene, nedaudz selerijas, smalcināti ķiploki
    • 3–4 ēdamkarotes tomātu pastas
    • Sāls pēc garšas

Pagatavošana.

Notīrītas sēnes apcep sviestā. Gailenes negriež, jo tad tās zupā izskatīsies dekoratīvi.
Apcep ripiņās sagrieztus burkānus, sīpolus un gabaliņos sagrieztu kabaci. Izvāra kartupeļus, pievieno pārējās sastāvdaļas un uzkarsē. Tad iemaisa kausēto sieru, sāli, zaļumus un dažas minūtes vēl uzkarsē.

“Elkas kalna saimniecība”, Ineses Stibes recepte

 

Avots: Praktiski.la.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.