Šī rudens TOP ogas – dzērveņu – musu ar vaniļas pienu vislabāk nobaudīt savienojumā ar Veuve Doussot Demi Sec šampanieti. Tas ir patīkami saldens un lieliski sabalansēts šampanietis, kam piemīt daudz ogaino nianšu no ražošanā izmantotām tumšajām Šampaņas vīnogām.
Sastāvdaļas:
- 250ml dzērveņu biezeņa
- 10g želatīna
- 150g cukura
- 2 olas
- 300ml piena
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
Pagatavošana.
Pagatavo dzērveņu biezeni, novārot dzērvenes savā sulā un izspiežot caur sietu. Biezeni atdzesē un tālākai gatavošanai izmanto 250 ml no kopējās masas. Uzbriedina želatīnu ar 2 ēdamkarotēm ūdens. Saputo olas ar cukuru, lai izveidojas biezs krēms. Izkausē želatīnu un pievieno dzērveņu biezenim,iecilā olu krēmu un samaisa. Liek ledusskapī sastingt uz vienu stundu. Savāra pienu ar vaniļas cukuru un atdzesē. Pasniedz kopā vai atsevišķi.
Recepti un piemērotāko vīnu piedāvā Rimi gardēdis Normunds Baranovskis un Rimi vīna dārza vīnzinis Mārcis Mitrevics.