-1 C
Rīga
piektdien, 22 novembris, 2024

Recepte: Ķirbju pīrāgs ar biezpienu un iebiezināto pienu

 
Foto: Edimdoma.ru

Arī šim ķirbju pīrāgam ir plāna, kraukšķīga mīklas kārtiņas, bet pildījums nav tik salds.

Sastāvdaļas

Mīklai: 1 ola, 50 g cukura, 100 g sviesta, 200 g miltu, 1 tējkarote cepamā pulvera.

Pildījumam: 300 g biezpiena (9%), 50 g krējuma (20%), 1 ola, 120 g iebiezinātā piena, 3 ēdamkarotes kukurūzas cietes, 300 g ķirbju biezeņa.

Pagatavošana

Sāc ar mīklu. Dziļā traukā sakul olas ar cukuru. Pievieno mīkstu sviestu un vēlreiz sakul. Pēc tam pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Sajauc mīklu. Mīci to tik ilgi, kamēr pārstās lipt pie rokām. Gatavo mīklu satin pārtikas plēvē un ieliec uz 30-60 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pievērsies pildījuma gatavošanai. Biezpienu sajauc ar krējumu, olu un 70 ml iebiezinātā piena. Tad pievieno 1 ½ ēdamkaroti kukurūzas cietes un kārtīgi samaisi.

Ķirbju biezeni sajauc kopā ar atlikušo iebiezināto pienu un kukurūzas cieti.

Mīklu izkārto cepamformā, kura sasmērēta ar sviestu. Neaizmirsti uztaisīt arī mīklas sieniņas. Tad liec pildījumu – kārtu biezpiena, kārtu ķirbju biezeņa, un tā, kamēr beidzas.

Liec cepties uz aptuveni stundu 180°С temperatūrā.

Labu apetīti!

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.