Sastāvdaļas:
2 glāzes miltu, kā arī milti pakaisīšanai
3/4 glāzes netrekna saldā krējuma
1 ēdamkarote saldkrējuma sviesta
1 ēdamkarote cepamā pulvera
šķipsniņa maltas paprikas
šķipsniņa sāls
Pildījumam:
50 g mīksta kazas siera, Čedaras siera un parmezāna
Daži zariņi pētersīļa
Pagatavošana.
- Atdzesētu sviestu sīki sadrupina ar nazi. Miltus kopā ar cepamo pulveri, sāli un papriku ieber bļodiņā. Liek klāt sviestu un ar dakšiņu vai nazi sajauc ar miltiem tā, lai iegūtā masa atgādinātu drupatas. Pievieno saldo krējumu un maisa ar lāpstiņu, līdz mīkla kļuvusi vienmērīga. Ja mīkla ir pārāk lipīgi, pieber vēl nedaudz miltus.
- Darba virsu apkaisa ar miltiem, liek virsū mīklu un izrullē ar mīklas veltni, kas arī pārkaisīts ar miltiem, lai iegūtu taisnstūri aptuveni 25×20 centimetru izmērā.
- Uz smalkas rīves sarīvē parmezānu un Čedaras sieru, atdzesētu kazas sieru sīki sadrupina. Pētersīļus sakapā. Visu mīklas virsmu pārkaisa vispirms ar kazas sieru, pēc tam Čedaras, pēc tam parmezānu un visbeidzot pārkaisa pētersīļus.
- Mīklu sarullē ne pārāk stingrā ruletē no garākās malas. Ruleti sagriež aptuveni 2 cm biezos aplīšos. Pārliek uz pannas, kas izklāta ar pergamentu un cep līdz 200oC sakarsētā cepeškrāsnī 10-12 minūtes. Pasniedz siltas.
Avots: Praktiski.la.lv