Attēls: Aija Geida/ Praktiski.la.lv

Tuvojas ziema, tāpēc ir īstais laiks domāt, ar kādiem dzērieniem lutināsi nosalušos ģimenes locekļus!

Sastāvdaļas:

  • 1 l svaigi spiestas ābolu sulas
    • 2 ēdamkarotes rīvēta ingvera
    • kanēļa standziņa
    • 5 krustnagliņas
    • 5 smaržīgie pipari
    • citrons vai apelsīns pasniegšanai

Karstumizturīgā traukā liek ingveru un garšvielas. Pārlej ar 100 ml verdoša ūdens un ļauj ievilkties 15 minūtes, pēc tam nokāš. Nedaudz uzsilda ābolu sulu un pievieno ingvera uzlējumu. Samaisa. Ja āboli skābi, pievieno pāris ēdamkarošu cukura. Pasniedz siltu.

Padoms

Izvēloties veikalā ingvera sakni, to ieteicams mazliet papētīt. Ja tās viens gals ir apkaltis, redzamas pat pelējuma pēdas, ingvers nesmaržo jauki un neizskatās sulīgs, no tādas saknes neiznāks gards dzēriens.

 

Autors: Praktiski.la.lv

 
Nav komentāru

Atstāt komentāru

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, info@dieviete.lv 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?