2.2 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Recepte: Vistas gaļas frikadeles tomātu mērcē

 
Attēls: Jamieoliver.com

Vēlies pagatavot kaut ko patiesi garšīgu un sātīgu? Tad izmēģini vistas frikadeles Džeimija Olivera stilā!

Sastāvdaļas:

  • 300 g vārītas vistas
  • 3 pelēkās maizes škēles bez garoziņas
  • 50 ml piena
  • 50 g olīvju
  • 2 ēdamkarotes kaperu
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 4 ēdamkarotes rīvēta parmezāna siera
  • 1 ola
  • Sāls, melnie pipari – pēc garšas
  • Dažas tējkarotes olīveļļas
  • 800 g tomātu mīkstuma
  • ½ tējkarote cukura
  • Daži pētersīļu zariņi

Pagatavošana

Sagriez maizi, sajauc to ar pienu un nedaudz nogaidi. Tad liec blenderī maizi, olīves, kaperus, vienu ķiploka daiviņu un parmezāna sieru. Visu sablendē. Tad pievieno sagrieztu vistu un jēlu olu un vēlreiz sablendē. Tekstūrai nav jābūt viendabīgai, galvenais, lai var izveidot bumbiņas.

Pasāli masu un pieber piparus. Veido nelielas bumbiņas. Ja neturas kopā, pievieno maizes drupačas.

Cepamformu apsmērē ar sviestu un liec virsū frikadeles. Apsmidzini ar olīveļļu un liec cepties 180°C. Pēc 15 minūtēm apgriez otrādi, lai frikadeles apceptos vienmērīgi no abām pusēm un cep vēl 15 minūtes.

Kamēr cepas frikadeles, pagatavo tomātu mērci. Ielej dziļajā pannā 2 ēdamkarotes olīveļļas, liec uz vidējas uguns un apcep 3 sasmalcinātas ķiploku daiviņas.

Pievieno tomātu mīkstumus (ja negribas šādus tomātus, tad var aizvietot ar tomātu pastu). Uzgriez lielāku uguni un gatavo mērci 8-10 minūtes, periodiski apmaisot. Mērcei ir jābūt biezai. Ja tā šķiet nedaudz par skābu, pievieno tai nedaudz cukura. Tad pievieno arī sāli un piparus. Mērci pievieno frikadelēm 5-10 minūtes pirms tās ir gatavas.

Pirms pasniegšanas uzgriez ēdienam sagrieztus pētersīļus.

Lai labi garšo!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.