Sastāvdaļas:
- 1 apelsīns
- 150 g cukura
- 2 tējkarotes vaniļas cukura
- 150 g sviesta
- 3 olas
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 250 g miltu
Pagatavošana:
Sakuļ kopā sviestu, cukuru un vaniļas cukuru. Pa vienai pievieno olas, turpina kult, līdz izveidojas vienmērīga masa. Pierīvē klāt apelsīna mizu un izspiež sulu. Samaisa. Pievieno miltus, cepamo pulveri un vēlreiz kārtīgi samaisa.
Mīklu liek kēksiņu formiņās (aizpilda aptuveni 2/3 formiņas, jo kēksiņš pacelsies).
Liek cepties 180oC aptuveni 25-30 minūtes. Gatavību var pārbaudīt ar sērkociņu. Ja to iedur un, izvelkot tas nav lipīgs, tad kēksiņi ir gatavi.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv