Sastāvdaļas:
- 4 lieli kartupeļi
- 60 g sviesta
- 1 ķiploka daiviņa
- Sāls un pipari – pēc garšas
- 4 bekona strēmeles
- 100 g rīvēta čedaras siera
- 100 ml krējuma
- Nedaudz sīpolloku
Pagatavošana:
Kārtīgi nomazgā kartupeļus un uztaisi tajos pēc iespējas vairāk vertikālu iegriezumu.
Liec kartupeļus uz cepampannas un dažās griezuma vietās ieliec sviesta gabaliņus un smalkas ķiploka šķēlītes. Pasāli un uzber piparus. Liec cepeškrāsnī un cep 200 °C aptuveni stundu.
Tikmēr apcep bekonu un sagriez mazākos gabalos.
Ņem ārā no cepeškrāsns kartupeļus, griezuma vietās ieliec bekonu un sieru, un liec cepeškrāsnī uz vēl piecām minūtēm.
Pirms pasniegšanas uzliec kartupeļiem krējumu un sasmalcinātus lociņus.
Autors: Dieviete.lv