6.8 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Recepte: Krāsnī cepti kartupeļi ar bekonu, sieru un krējumu

 
Attēls: Closetcooking.com

Sastāvdaļas:

  • 4 lieli kartupeļi
  • 60 g sviesta
  • 1 ķiploka daiviņa
  • Sāls un pipari – pēc garšas
  • 4 bekona strēmeles
  • 100 g rīvēta čedaras siera
  • 100 ml krējuma
  • Nedaudz sīpolloku

Pagatavošana:

Kārtīgi nomazgā kartupeļus un uztaisi tajos pēc iespējas vairāk vertikālu iegriezumu.

Liec kartupeļus uz cepampannas un dažās griezuma vietās ieliec sviesta gabaliņus un smalkas ķiploka šķēlītes. Pasāli un uzber piparus. Liec cepeškrāsnī un cep 200 °C aptuveni stundu.

Tikmēr apcep bekonu un sagriez mazākos gabalos.

Ņem ārā no cepeškrāsns kartupeļus, griezuma vietās ieliec bekonu un sieru, un liec cepeškrāsnī uz vēl piecām minūtēm.

Pirms pasniegšanas uzliec kartupeļiem krējumu un sasmalcinātus lociņus.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.