Sastāvdaļas:
- 230 g sviesta
- 50 g cukura
- 60 g pūdercukura
- 250 g miltu
- 1 tējkarote sāls
Pagatavošana:
Blenderī sasmalcini aukstu sviestu, cukuru un pūdercukuru. Pievieno miltus un sāli un samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Smilšu mīklu izrullē plānā kārtā, izgriez (izspied) cepumus un liec ledusskapī uz 30 minūtēm.
Vēl viena metode, kā izgriezt cepumus: izrullē mīklu plānā kārtā, ar dakšu sadursti rombiņus, trijstūrus vai četrstūrus, liec ledusskapī uz 30 minūtēm, bet pēc cepšanas salauz pa izdurtajām līnijām.
Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 15-20 minūtes. Lai pārbaudītu cepuma gatavību, uzmanīgi pastum to ar lāpstiņu. Ja tas viegli stumjas un nelūzt, tas ir gatavs. Gatavu cepumu var izmērcēt kausētā šokolādē un ļaut sacietēt.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv