3.4 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Recepte: Vienmēr pieprasītā pica!

 
Attēls: Publicitātes

“Picas gatavošana var izvērsties kā aktivitāte, ko visi dara kopā. Atliek tikai sagatavot sastāvdaļas, lai katrs viesis var pagatavot tādu picu, kas pašam garšos vislabāk,” stāsta pavārs Normunds Baranovskis un iesaka picas gatavošanai izmantot neitrālu rauga mīklu.

Sastāvdaļas atrodamas teju ikvienā mājā – pamatu veido milti, piens, raugs un eļļa (recepti skati zemāk). Picas pildījumam sagatavo sastāvdaļas, piemēram, tomātu pastu (mērci), divu veidu sieru (piemēram, mocarellas un Krievijas), vārītu putna gaļu, vārītas olas, marinējumus, svaigus zaļumus (piemēram, spinātu lapiņas, baziliku un lociņus). Aicini, lai bērni veido savu individuālo picu! Picu cep 200 grādu temperatūrā. Cepot picu, plāti novieto krāsns apakšā.

Recepte picas mīklai:

  • Svaigais raugs 10 g
  • Silts ūdens 350 g
  • Milti (kviešu) 500 g + papildus mīcīšanai
  • Sāls 1 ēdamk.
  • Olīveļļa 1 ēdamk.

Sajauc visas sastāvdaļas un mīca, līdz mīkla nelīp pie rokām. Atstāj 30 minūtes raudzēties bļodā zem pārtikas plēves.

Mīklu izmīci vēl vienu reizi un veido picu vai smalkmaizītes. Maizītēm liec 1 ēdamk. cukura un 1/2 tējk. sāls. Eļļu var mainīt pret kausētu sviestu.

 

Autors: Rimi Latvija 16.02.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.