Sastāvdaļas:
- 200 g kartupeļu biezenis
- 250 ml piena
- 100 g miltu
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 2 ēdamkarotes eļļas
- Sāls – pēc garšas
Pagatavošana:
Izvāri kartupeļus līdz gatavībai, nolej ūdeni, nedaudz atstājot katla dibenā. Kartupeļus saspaida. Biezenim ir jāsanāk nedaudz šķidram, kā reiz, ideāli piemērots pankūkām.
Kartupeļu biezeni sajauc kopā ar siltu pienu, olām, sasmalcinātu ķiploku un sāli. Kārtīgi samaisa.
Pievieno izsijātus miltus un kārtīgi samaisa. Mīklai ir jāsanāk maksimāli viendabīgai. Beigās var pievienot nedaudz eļļas, tad tā nebūs katru reizi jālej uz pannas.
Kārtīgi uzsilda pannu. Pirms pirmās pankūkas cepšanas pannu gan vajadzētu iesmērēt ar eļļu.
Liek uz pannas nelielu daudzumu mīklas un izlīdzina. Cep uz vidējas uguns aptuveni 2 minūtes no katras puses.
Plānās kartupeļu pankūkas gatavas! Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv