Sastāvdaļas:
- ½ litrs kefīra
- 1 glāze piena
- 2 olas
- 1 ½ glāze miltu
- 2 ēdamkarotes cukura
- ½ tējkarote sāls
- ½ tējkarote sodas
- 2 ēdamkarotes eļļas
Pagatavošana:
Katlā ielej kefīru un nedaudz uzsildi (jābūt siltam, bet ne karstām). Pievieno olas, cukuru, sāli, sodu un samaisa. Pievieno izsijātus miltus (mīklai jābūt kā biezam krējumam). Pienu uzvāra un palēnām pievieno kopējai pankūku mīklai (ja šķiet, ka mīkla ir pārāk šķidra, pievieno vēl nedaudz miltu). Tad pievieno eļļu, un mīkla cepšanai gatava!
Ļauj tai aptuveni 30 minūtes nostāvēties, un tad cep. Lai izdodas!
Autors: Dieviete.lv