Sastāvdaļas:
- 70 ml baltā etiķa
- 50 g cukura
- 3 ēdamkarotes kečupa
- 1 tējkarote malta ingvera
- 1 tējkarote ūdens
- 5 ēdamkarotes kukurūzas cietes
- 450 g cūkgaļas filejas
- Sāls – pēc garšas
- 4 ēdamkarotes eļļas
- 1 sarkanā paprika
- 1 sīpols
- 250 g ananāsu
- 200 g rīsu
Pagatavošana:
Mazā katlā ielej etiķi, pievieno cukuru, kečupu un ingveru. Pagaidi līdz uzvārās, nogriez mazāku uguni un sautē vēl 10 minūtes.
Atsevišķā traukā sajauc vienu tējkaroti kukurūzas cietes un ūdeni, un pievieno maisījumu katlam, kurā jau sautējas pirmās sastāvdaļas. Mērci kārtīgi samaisa.
Sagriez cūkgaļu nelielos gabaliņos un nosusini ar papīra dvieli. Apviļā gaļu atlikušajā cietē un sālī. Apcep uz pannas dažas minūtes un tad izklāj uz papīra dvieļa.
Nolej no pannas liekos taukus un apcep gabaliņos sagrieztu papriku, sīpolu un ananāsu. Pēc piecām minūtēm pievieno arī gaļu un mērci.
Pasniedz ar rīsiem.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv