Sastāvdaļas:
- 110 ml trekna skābā krējuma
- 250 ml trekna saldā krējuma
- 55 g baltās šokolādes
- 175 g tumšās šokolādes (ar ne pārāk augstu kakao sastāvu)
- 2 olu baltumi
- 2 ēdamkarotes gaiši brūnā cukura
- Tumšā un baltā šokolāde dekorēšanai
Pagatavošana:
Katliņā uzkarsē saldo un skābo krējumu, maisa līdz veidojas viendabīga masa un tā gandrīz sāk vārīties. Aptuveni 1/3 karstās masas ielej atsevišķā bļodā, pievieno sadrupinātu balto šokolādi un maisa, līdz tā pavisam izkususi. Atlikušajai masai pievieno sadrupinātu tumšo šokolādi un maisa, līdz tā izkususi. Tad abas masas atsāj atdzist.
Tikmēr puto olu baltumus. Kad sāk veidoties mīkstas putas, pakāpeniski pievieno cukuru un saputo stingrās putās. Aptuveni 1/3 saputotā iecilā atdzisušajā baltās šokolādes masā, pārējo – tumšās šokolādes masā.
Tālāk rīkojas pēc vēlmēm un glāžu dziļuma (standarta glāzēs sanāk 4 porcijas)– ar karoti liek pirmo kārtu tumšās masas, tad ievieto uz 30 minūtēm ledusskapī. Pēc tam pa virsu liek balto masu un atkal ievieto uz 30 minūtēm ledusskapī. Tad liek virsū vēl vienu tumšās masas kārtu un atkal ievieto uz 30 minūtēm ledusskapī. Pirms pasniegšanas dekorē ar rīvētu (vai smalki sakapātu) šokolādi.
Lai labi garšo!
Recepti iedvesmojāmies no grāmatas „500 kūkas un deserti”.
Autors: Dieviete.lv