Marinēt var ne tikai šašliku. Ja gribi mājās pagatavot maigu un sulīgu cūkgaļu, izmanto kefīra marinādi.
Sastāvdaļas:
- 1 sīpols
- 1 daiviņa ķiploka
- 1 kefīra glāze
- 1 lauru lapa
- Sāls un pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
1.Ņem gaļu, ko vēlies iemarinēt (piemēram 800 g cūkas kakla karbonādes) un apber ar sāli un pipariem.
2.Sīpolu sagriež riņķos, ķiploku sasmalcina.
3.Gaļai pielej kefīru, sajauc kopā ar sīpolu un ķiploku, pieliek lauru lapu.
4.Gaļu marinādē liek ledusskapī. Pēc 1-2 stundām ietim folijā un cep cepeškrāsnī 40-50 minūtes.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv