Sastāvdaļas:
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- ¼ tējkarote maltu melno piparu
- ½ tējkarote sāls
- 8-10 vistu spārniņi
- 4 ēdamkarotes medus
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1 daiviņa ķiploka
- ½ tējkarotes paprikas pulvera
Pagatavošana:
1.Sajauc kopā olīveļļu, sviestu, piparus un sāli un ierīvē ar to vistu spārniņus.
2.Izkārto spārniņus uz cepampannas, kurai uzklāts cepamais papīrs. Cep 210 °C aptuveni 25-30 minūtes, gatavošanas laikā apgriežot vistu uz otru pusi.
3.Tikmēr liec uz plīts katliņu un uzvāri medu, kam pievienots sviests, sasmalcināts ķiploks un paprika. Vāra vēl 1-2 minūtes, periodiski apmaisot. Mērcei ir nedaudz jāsabiezē.
4.Aplej ar to vistu spārniņus un cep cepeškrāsnī vēl 5 minūtes.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv