Šādus salātus īpaši novērtēs draudzenes, kuras neiebilst garšīgi paēst, taču arī seko līdzi savai figūrai.
Avokado un tomātu salāti
Sastāvdaļas:
- 1 avokado
- 6 ķiršu tomātiņi
- ½ sīpols
- Svaigi zaļumi (pētersīļi, baziliks)
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- Sāls – pēc garšas
Pagatavošana:
1.Avokado atbrīvo no kauliņa, sagriež nelielos gabaliņos un aplej ar citrona sulu. Tomātus sagriež uz pusēm, sīpolus un zaļumus sasmalcina pēc gaumes.
2.Sajauc visas sastāvdaļas kopā, uzber sāli, pievieno olīveļļu un samaisa.
Salāti ar garnelēm un parmezāna sieru
Sastāvdaļas:
- 300 g garneļu
- 40 g parmezāna sierra
- 10 ķiršu tomātiņi
- 70 g salātlapu
- 2 daiviņas ķiploka
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- Balzamiko etiķis, sāls un malti melnie pipari – pēc gaumes
Pagatavošana:
1.Garneles vāra sālītā ūdenī aptuveni 1-2 minūtes, ūdeni nolej. Tomātus sagriež uz pusēm, sieru sarīvē uz smalkas rīves.
2.Ķiploku sagriež 2-3 daļās un apcep uz pannas. Tad ņem nost no pannas un virsū liek garneles. Cep aptuveni divas minūtes un apber ar pipariem.
3.Šķīvī liek salātlapas, tomātus un garneles. Pasāla, pievieno balzamiko etiķi, eļļu un kārtīgi samaisa. Pirms pasniegšanas uzber sieru.
Salāti ar vistu un vīnogām
Sastāvdaļas:
- 400 g vistas filejas
- 3 olas
- 100 g cieta sierra
- 300 g gaišo vīnogu
- Zaļumi (pētersīļi, piparmētra) – pēc gaumes
- 2 ēdamkarotes jogurta
- Šķipsniņa karija
- Sāls – pēc garšas
Pagatavošana:
1.Vistas gaļu izvāra līdz pilnīgai gatavībai, atdzesē un sagriež gabaliņos.
2.Olas izvāra, atdzesē un sagriež.
3.Sieru sarīvē uz rupjas rīves, zaļumus sasmalcina.
4.Vīnogas nomazgā, katru ogu sagriež uz pusēm un atbrīvo no kauliņiem.
5.Visas sastāvdaļas sajauc kopā un pievieno jogurtu.
6.Ieliek salātus uz stundu ledusskapī un tad pasniedz.
Labu apetīti!
Autors: Dieviete.lv