-1 C
Rīga
piektdien, 22 novembris, 2024

Kaltētie tomāti ar baziliku

 

Sastāvdaļas

Svaigs baziliks
1/4 glāzes olīveļļas
Sāls un pipari, pēc garšas
Tomāti, 12-14 gab.
Sarkano piparu pulveris
Ķiploks, 1 galviņa

Pagatavošana

Tomāti ir ļoti ērts produkts. Tie organiski iekļaujas praktiski jebkādā ne saldajā ēdienā – no
salātiem un aukstām uzkodām līdz mērcēm un zupām. Cepti vai apžāvēti tomāti ar zaļumiem un
pikantām garšvielām ir jau gatavs pildījums pīrāgam vai picai. Lūk šāda oriģināla uzkoda no ceptajiem
tomātiem ir šodienas kārtībā. Galvenais, kam jāsagatavojas: tomāti atrodas cepeškrāsnī 10 stundas
pie zemas temperatūras. Pateicoties šai tehnoloģijai, sulas no tomātiem izgaro lēnām, pakāpeniski
sajaucoties ar ķiploka un olīveļļas aromātiem. Ne pati ātrākā recepte, bet, ticiet, neticami garšīga un
aromātiska!

Sagrieziet tomātus 4 daļās.
Aplejiet cepešpannu ar olīveļļu un izvietojiet tomātus.
Tomātus aplejiet ar olīveļļu, ir jāuzlej apmēram 2 ēdamkarotes.
Pēc tam pievienojiet tomātiem sāli, melnos piparus un sarkano piparu pulveri. Sadaliet ķiploka galviņu
pa daivām un salieciet tos pamīšus starp tomātu daiviņām.
Lieciet cepešpannu jau pirms tam līdz 80 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī uz 10 stundām.
Pēc 10 stundām tomāti izskatīsies červeļaini, bet, kā agrāk, apetilīgi, un jūsu mājas piepildīsies ar
lielisku aromātu.

Ņemiet litra burku un ielejiet viņā nedaudz olīveļļas(lai pārklāj burkas apakšu), lieciet nedaudz cepto
tomātu, tad – pāris bazilikas lapiņu un ķiploku, kuras cepās kopā ar tomātiem. No jauna aplejiet ar
olīveļļu. Tā turpiniet, kamēr burka tiek piepildīta.
Kad burka ir piepildīta ar tomātiem, baziliku un ķiplokiem, salejiet tajā eļļu, kura palika cepešpannā
pēc tomātu cepšanas. Viņa ir ļoti aromātiska un pikanta!
Ja burkā paliek nedaudz brīvas vietas, aizpildiet to ar olīveļļu. Burku aiztaisiet ar vāku un uzglabājiet
ledusskapī.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.