Ir pēdējais ziemas mēnesis un kas gan var būt labāks par karstu, aromātisku biešu zupu, kas ir ļoti piemērota ģimenes pusdienu galdam vai, lai sasildītos pēc garas darba dienas.
Nepieciešams:
Kartupeļus
Burkānus
Sīpolus
Marinētas bietes
Žāvētu šķiņķi vai cauraudzīti
Garšvielas (sāls, pipari, diļļu un baziliku kāti)
Uzreiz jāteic, ka man garšo biezas zupas, tādēļ kartupeļu bija pietiekami daudz, bet ar ūdeni – mazliet pieticīgāk.
Pagatavošana:
- Nomizo un sagriez gabaliņos sīpolus, sarīvē nomizotus burkānus un abus kopā liec cepties KATLĀ uzkarsētā taukvielā, apcep.
- Kad burkāni un sīpoli apcepti, pievieno ūdeni rēķinot, ka klāt tiks bērti kartupeļi. Katlā pievieno arī garšaugu kātus un maltos piparus, bet sāli atstāj pašām beigām.
- Kad ūdens uzvārījies, pievieno tam nomizotus un kubiņos sagrieztus kartupeļus, vāri, līdz tie ir gatavi.
- Uz pannas apcep sarūpēto gaļu un, kad kartupeļi ir mīksti pievieno katlā gan gaļu, gan marinētās bietes un sāli pēc nepieciešamības.
- Izmaisi visu, sagaidi, līdz pāris reizes uzburbuļo un zupa ir gatava!