Ir pēdējais ziemas mēnesis un kas gan var būt labāks par karstu, aromātisku biešu zupu, kas ir ļoti piemērota ģimenes pusdienu galdam vai, lai sasildītos pēc garas darba dienas.

Nepieciešams:

Kartupeļus

Burkānus

Sīpolus

Marinētas bietes

Žāvētu šķiņķi vai cauraudzīti

Garšvielas (sāls, pipari, diļļu un baziliku kāti)

Uzreiz jāteic, ka man garšo biezas zupas, tādēļ kartupeļu bija pietiekami daudz, bet ar ūdeni – mazliet pieticīgāk.

 

Pagatavošana:

  1. Nomizo un sagriez gabaliņos sīpolus, sarīvē nomizotus burkānus un abus kopā liec cepties KATLĀ uzkarsētā taukvielā, apcep.
  2. Kad burkāni un sīpoli apcepti, pievieno ūdeni rēķinot, ka klāt tiks bērti kartupeļi. Katlā pievieno arī garšaugu kātus un maltos piparus, bet sāli atstāj pašām beigām.
  3. Kad ūdens uzvārījies, pievieno tam nomizotus un kubiņos sagrieztus kartupeļus, vāri, līdz tie ir gatavi.
  4. Uz pannas apcep sarūpēto gaļu un, kad kartupeļi ir mīksti pievieno katlā gan gaļu, gan marinētās bietes un sāli pēc nepieciešamības.
  5. Izmaisi visu, sagaidi, līdz pāris reizes uzburbuļo un zupa ir gatava!

 

 
Ko Tu par to saki?

Komentē

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?