9 C
Rīga
ceturtdien, oktobris 29, 2020

Gardā biešu zupa

 

Ir pēdējais ziemas mēnesis un kas gan var būt labāks par karstu, aromātisku biešu zupu, kas ir ļoti piemērota ģimenes pusdienu galdam vai, lai sasildītos pēc garas darba dienas.

Nepieciešams:

Kartupeļus

Burkānus

Sīpolus

Marinētas bietes

Žāvētu šķiņķi vai cauraudzīti

Garšvielas (sāls, pipari, diļļu un baziliku kāti)

Uzreiz jāteic, ka man garšo biezas zupas, tādēļ kartupeļu bija pietiekami daudz, bet ar ūdeni – mazliet pieticīgāk.

 

Pagatavošana:

  1. Nomizo un sagriez gabaliņos sīpolus, sarīvē nomizotus burkānus un abus kopā liec cepties KATLĀ uzkarsētā taukvielā, apcep.
  2. Kad burkāni un sīpoli apcepti, pievieno ūdeni rēķinot, ka klāt tiks bērti kartupeļi. Katlā pievieno arī garšaugu kātus un maltos piparus, bet sāli atstāj pašām beigām.
  3. Kad ūdens uzvārījies, pievieno tam nomizotus un kubiņos sagrieztus kartupeļus, vāri, līdz tie ir gatavi.
  4. Uz pannas apcep sarūpēto gaļu un, kad kartupeļi ir mīksti pievieno katlā gan gaļu, gan marinētās bietes un sāli pēc nepieciešamības.
  5. Izmaisi visu, sagaidi, līdz pāris reizes uzburbuļo un zupa ir gatava!

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!