Nepieciešams:
500 g brokoļu
1 saišķis sīpolu
2 ēdamk. eļļas
1 l koncentrēta dārzeņu buljona
100 g skābā krējuma
150 g sarīvēta siera (pēc izvēles)
sāls
malti pipari
cukurus
franču baltmaize
Pagatavošana:
1. Notīri brokoļus un nomazgā tos. Plānākos kātus sagriez šķēlēs. Nomazgā sīpolus , nomazgā, notīra un sagriež ripās.
2. Katliņā sakarsē eļļu un apcep dārzeņus, tad pielej buljonu un uz nelielas liesmas vāri 1o minūtes.
3. Katliņu noņem no plīts un tā sastāvu sablendē. Iemaisi sieru un pēc garšas pievieno sāli, piparus un cukuru.
4. Uzkarsē zupu, pievieno sieru un pagaidi, līdz tas izkūst. Zupu salej šķīvjos un pasniedz ar franču baltmaizi.
Autors: Dieviete.lv