Nepieciešams
500 g burkānu
1 litrs dārzeņu buljona
2 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu
Pētersīļa zariņi
4-5 kūpinātas laša filejas šķēlītes
100 g saldā krējuma
Sāls, pipari
2 kartupeļi
1 sīpols
Pagatavošana
Nomizo burkānus un kartupeļus, tad sagriez tos gabaliņos. Sasmalcini sīpolu un visu apcep sakarsētā sviestā.
Pārlej buljonu, uzvāra un turpina vārīt 20 minūtes. Uz pannas apgrauzdē mandeļu skaidiņas.
Sasmalcini pētersīļus, sarullē laša šķēlītes.
Viegli saputo krējumu, dārzeņu zupu sablendē un tajā iemaisa pusi krējuma un pētersīļus.
Katrai zupas porcijai pievieno karoti krējuma, laša rullīti, mandeļu skaidiņas (ja vēlas, tad var pievienot pētersīļus).
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv