Pamatnei (10 kūkas gabaliņiem)
2 olas
50 g miltu
1 tējk. cepamā pulvera, cukura aizvietotājs pēc garšas.
Pildījums
200 ml sulas (bez cukura)
Cukura aizvietotājs (pēc garšas)
10 g želatīna
Želeja
400 ml ogu
250 ml sulas
10 g želatīna
Pamatnes pagatvošana
Sakul olas, pievieno miltus un cepamo pulveri, tad visu samaisa. Ieklāj formiņā (21 cm diametrā) cepamo papīru un ielej mīklu.
Cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā cep apmēram 15 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.
Pildījumam
Samaisa saldinātāju ar sulu un uzkarsē, tad pievieno iepriekš uzbriedinātu želatīnu. Samaisa, atdzesē līdz istabas temperatūrai un sakuļ ar mikseri.
Pildījumu uzlej uz pamatnes kārtas un liek ledusskapī atdzesēties.
Želejas pagatavošana
Vienmērīgi izliek ogas un pildījuma kārtas. Uzkarsē sulu un pievieno uzbiedrinātu želatīnu. Kad sula sāk recēt, lēnām pārlej ogām. Ievieto kūku ledusskapī. Viens gabalīņš šīs kūkas ir tikai 50 kaloriju vērts!
Autors: Dieviete.lv