Nepieciešams (4 porcijas)
2 nelielas sarkanās bietes
Augu eļļa
1 mazs sīpoliņš
1 ķiploku daiviņa
Sāls, cukurs, pipari
1 ēdamkarote citrona sulas
150 g rīsu
1 l dārzeņu buljona
2 ēdamkarotes tomātu pastas
Rukola
50 g zilā siera
Pagatvošana
Nomizotas bietes sarīvē skaidiņās, sīpolu un ķiplokus sasmalcina, visu masot apcep. Iemaisa tomātu pastu, pārlej buljonu un uzvāra. Ber klāt rīsus un lēni vāra, līdz rīsi mīksti.
Zupa ir bieza – ja vēlies šķidrāku, pielej vēl buljonu vai uzvārītu ūdeni. Pēc garšas pievieno citrona sulu, pieber sāli, piparus, arī cukuru, iemaisa sadrupinātu zilo sieru un pusi sasmalcinātas rukolas.
Zupu vari izgreznot ar rukolu!
Autors: Dieviete.lv