6 C
Rīga
trešdien, oktobris 21, 2020

Biešu zupa ar rīsiem

 

Nepieciešams (4 porcijas)

2 nelielas sarkanās bietes

Augu eļļa

1 mazs sīpoliņš

1 ķiploku daiviņa

Sāls, cukurs, pipari

1 ēdamkarote citrona sulas

150 g rīsu

1 l dārzeņu buljona

2 ēdamkarotes tomātu pastas

Rukola

50 g zilā siera

 

Pagatvošana

Nomizotas bietes sarīvē skaidiņās, sīpolu un ķiplokus sasmalcina, visu masot apcep. Iemaisa tomātu pastu, pārlej buljonu un uzvāra. Ber klāt rīsus un lēni vāra, līdz rīsi mīksti.

Zupa ir bieza – ja vēlies šķidrāku, pielej vēl buljonu vai uzvārītu ūdeni. Pēc garšas pievieno citrona sulu, pieber sāli, piparus, arī cukuru, iemaisa sadrupinātu zilo sieru un pusi sasmalcinātas rukolas.

Zupu vari izgreznot ar rukolu!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!