Nepieciešams (4 porcijas)

2 nelielas sarkanās bietes

Augu eļļa

1 mazs sīpoliņš

1 ķiploku daiviņa

Sāls, cukurs, pipari

1 ēdamkarote citrona sulas

150 g rīsu

1 l dārzeņu buljona

2 ēdamkarotes tomātu pastas

Rukola

50 g zilā siera

 

Pagatvošana

Nomizotas bietes sarīvē skaidiņās, sīpolu un ķiplokus sasmalcina, visu masot apcep. Iemaisa tomātu pastu, pārlej buljonu un uzvāra. Ber klāt rīsus un lēni vāra, līdz rīsi mīksti.

Zupa ir bieza – ja vēlies šķidrāku, pielej vēl buljonu vai uzvārītu ūdeni. Pēc garšas pievieno citrona sulu, pieber sāli, piparus, arī cukuru, iemaisa sadrupinātu zilo sieru un pusi sasmalcinātas rukolas.

Zupu vari izgreznot ar rukolu!

 

Autors: Dieviete.lv

 
Nav komentāru

Atstāt komentāru

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, info@dieviete.lv 2020

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?