Nepieciešams
4 organisko olu baltumi (vari izmantot arī parastos)
Šķipsna sāls
1/2 tējkarote baltā vīnetiķa
3/4 glāzes un 2 ēdamkarotes granulētā cukura
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
1 glāze skābā krējuma
1/2 glāzes svaigu melleņu un dažas dekorēšanai
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sajauc olu baltumus ar sāli un vīnetiķi un sakul ar rokām vai mikseri, kamēr izveidojas mīkstas putas. Nelielā bļodā sajauc 3/4 glāzes cukura ar kukurūzas cieti un trīs daļās pievieno olu baltumus, kārtīgi samaisot. Pievieno vaniļu un kul, kamēr izveidojas stingras putas.
Izklāj uz pannas cepampapīru un liec uz tā gatavo masu astoņās kaudzītes apīšos, katrā izveidojot iedobi. Cep 10 minūtes, tad samazini temperatūru līdz 100 grādiem un cep vēl stundu. Izslēdz krāsni un atdzesē gatavo bezē vēl apmēram stundu, atsājot cepeškrāsns durvis nedaudz pavērtas.
Pa to laiku sajauc krējumu ar atlikušo cukuru. Nelielā bļodā ar karoti saspaidi 1/2 glāzi melleņu tā, lai atdalās sula. Sajauc saspaidītās mellenes un veselās mellenes ar krējumu vai arī uzlej krējumu uz bezē un sajauktās mellenes pārlej kā dekoru. Sadali krējumu vienādās daļās un liec bezē iedobēs pasniedz dekorētu ar veselajām ogām.
Video ( Gvinetas dienas ēdienkarte)
Līdzīga recepte
Autors: Dieviete.lv