Tev vajadzēs:
3 baklažānus
Parmezāna sieru
Mocarellas sieru
Marinara mērci
4 olas
Miltus
Rīvmaizi
Eļļu cepšanai
Sāli
Piparus
Ķiploku pulveri
Pētersīļus
Baziliku
Baklažānus nomizo, sagriež ap 1 cm biezās šķēlēs, kārtīgi sasāla un liek caurdurī ar trauku apakšā, kur notecēt liekajai sulai. Atstāj uz stundu.
Pa to laiku sagatavo panēšanai nepieciešamo : rīvmaizei pievieno pētersīļus, svaigi maltus piparus un ķiploku pulveri, samaisa.
Atsevišķā traukā sakuļ olas, pievieno kultenim rīvētu parmezāna sieru.
Citā traukā ieber miltus.
Kad baklažāni atsulojušies, tos vispirms apviļā miltos, tad rūpīgi izmērcē olas – siera maisījumā, pēc tam bagātīgi apviļā rīvmaizes maisījumā un liek cepties seklā (~2 cm) uzkarsētas eļļas peldē uz pannas, kamēr tie apcepušies.
Ņem karstumizturīgu trauku, kurā lej pirmo kārtu marinara mērces.
Virsū kārto apceptos baklažānus, liekot tos kā zivs zvīņas (lai nedaudz pārklājas).
Virsū lej bagātīgu mērces kārtu, izlīdzina. Tai pa virsu uzber parmezāna sieru, kam pēcāk liek virsū šķēlēs sagrieztu mocarellu.
Liek vēl vienu baklažānu kārtu, atkal mērci, kārtīgu parmezāna kārtu un virsū gabalos salauzītas mocarellas šķēles. Pārkaisa ar atlikušo parmezānu.
Liek uz 190 grādiem uzkarsētā cepešplītī un cep 30 min.
Kad gatavs ļauj mirkli atpūsties un pasniedz dekorētu ar bazilika lapiņu.
Labu apetīti!