Vienkārša un ārkārtīgi garda rīsu sacepuma recepte, ko dabūju no draudzenes.
Tev vajadzēs (produktu daudzums pēc sirds patikas):
- rīsus
- olas (dzeltenumus)
- skābo krējumu
- sieru
- šķiņķi
- sīpollokus vai sīpolus
- pētersīļus
- burkānu
- garšvielas
Pagatavošana:
- Uzliec vārīties rīsus.
- Kamēr tie vārās, gatavo otru sacepuma daļu : sakul olu dzeltenumus (es ņēmu 2), pievieno skābo krējumu, cik vēlies, sarīvētu sieru, sagrieztu šķiņķi, sīpolus/sīpollokus un smalki sarīvētu burkānu (ņēmu vienu lielu burkānu), sāli u.c. garšvielas pēc sirds patikas un kārtīgi samaisi. Jo biezāka masa, jo garšīgāk.
- Kad rīsi gatavi, laiks kārtot sacepumu. Izsmērē formu ar eļļu, ieliec rīsu kārtu, pa virsu liec sagatavoto masu, tad atkal rīsus, masu, un tā, kamēr forma ir pilna vai beidzas sastāvdaļas.
- Pa virsu pārkaisi sakapātus pētersīļus un pārkaisi ar sarīvētu sieru.
- Liec cepties cepešplītī uz pusstundu.