Garda saldā krēma spilventiņu recepte slinkām brīvdienu dienām!
Sastāvdaļas:
• 500 g saldētas kārtainās mīklas
• paciņa vaniļas pudiņa
• 0,5 l piena
• 2,5 ēdamkarotes kviešu miltu
• 3,5 ēdamkarotes cukura
• 1 ēdamkarote citrona miziņas
• 100 g sviesta
Pagatavošana:
Kārtaino mīklu atlaidina 10 minūtes, tad sagriež taisnstūrīšos, uzkaisa cukuru un cep iepriekš līdz +180 °C uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes, līdz mīkla pacēlusies un augšpuse zeltaini brūna.
Gatavo krēmu. Aukstam pienam pievieno pudiņa pulveri, kviešu miltus, cukuru un rīvētu citrona miziņu (tikai dzelteno daļu bez baltās, kas dod rūgtumu). Uz mazas uguns karsē, līdz masa sabiezē un, kā saimnieces saka, uzmet pirmo burbuli. Atdzesē, pievieno mīkstu sviestu un visu saputo.
Kad izceptie spilventiņi atdzisuši, tajos ar konditorejas šļirci pilda krēmu.
Ja nav laika gatavot krēmu, spilventiņus var pārgriezt uz pusēm un pildīt ar atkausētām saldētām ogām vai svaigiem augļiem un putukrējumu. Virspusi rotā ar putukrējuma rozēm un maziem augļu gabaliņiem.