10 C
Rīga
otrdien, 5 novembris, 2024

Apelsīnu džems: aromātisks un viegli pagatavojams!

 

Ir ziema, kas nozīmē arī to, ka ir visīstākais apelsīnu laiks, jo šajā periodā, kad ārā plosās negantie saaukstēšanās un gripas vīrusi, mums tos pilnīgi noteikti vajadzētu iekļaut savā uzturā! Veikalos turpinās apelsīnu sezona, turklāt tieši šobrīd tiem ir arī vislielākās atlaides, tāpēc ir īstais laiks papildināt savu organismu ar kārtējo C vitamīna devu!

Apelsīnus var lietot svaigā veidā, var izspiest sulu, var uztaisīt sukādes, izmantot kā piedevu dažādos desertos un ne tikai, kā arī var pagatavot džemu, kas nebūt nav ne grūti, ne arī laikietilpīgi!

Nepieciešams:

5 apelsīni

2 citroni

0,5 kg cukura

200 ml ūdens

Pagatavošana:

  1. Citrusaugļus nomazgā, pēc tam pārlej ar verdošu ūdeni un patur tajā 10 minūtes.
  2. Trīs apelsīnus un divus citronus nomizo tā, lai neskartu mizas balto daļu. To var izdarīt ar rīves vai asa nazīša palīdzību. Ja izmantojāt nazi, pēc tam miziņas sasmalcina sīkos gabaliņos.
  3. No citrusaugļiem izspiež sulu, bet atlikušo augļu mīkstumu neizmet, jo tas vēl noderēs tālākajā gatavošanas gaitā.
  4. Sulu ielej mikroviļņu krāsnij piemērotā traukā, pievieno 200 ml ūdens un sasmalcinātās miziņas.
  5. Pievieno mizas balto daļu – tā palīdzēs džemam sabiezēt.
  6. Trauku pārsedz ar plēvi un ievieto mikroviļņu krāsnī ar augstāko režīmu uz 20-25 minūtēm. Kad mizas baltā daļa kļuvusi mīksta, to izņem no trauka.
  7. Pievieno džemam cukuru, samaisa un like krāsnī vēl uz 30 minūtēm.
  8. Karsto ievārījumu salej tīrās burciņās un uzskrūvē vāciņus.

Košs un garšīgs džems saules krāsā ir gatavs! Aromātiskais apelsīnu ievārījums jeb džems saulaini oranžā krāsā ir ne tikai garšīgs, bet arī uzlabo garastāvokli! Noderēs kā piedeva pankūkām, desertiem un kūkām!

 

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.