Vārīti kartupeļi ir to ēdienu vidū, kuri uz galda parādās biežāk nekā citi ēdieni. Varētu šķist, ka nav nekā grūta izvārīt kartupeļus, tomēr ir populāras kļūdas, kuras pieļauj pat visčaklākās mājsaimnieces.
Šo nevajadzētu pārāk ātri pievienot ūdenī
Ir svarīgi par ātri nepievienot sāli, jo tādējādi kartupeļu vārīšanās laiks stipri paildzināsies. Sāli ir nepieciešams pievienot tikai vārīšanās beigās. Ja sāli pievieno pārāk agri, kartupeļu gatavošanas laiks ievērojami palielinās un tie var sākt ”izjukt”.
Kā paātrināt vārīšanās procesu
Lai kartupeļus pagatavotu ātrāk, ūdens iepriekš jāuzvāra un tikai tad jāpievieno kartupeļi. Var pievienot dažus pilienu eļļas. Eļļa paātrinās vārīšanās procesu. Ir svarīgi kartupeļus nepārvārīt, jo tad tie būs piesūkušies ar ūdeni un bezgaršīgi.
Jūs vispirms uziniet kapēc pievieno sāli, kad vāra kartupeļus un tad dodiet padomus.
Kas notiktu ja latvijaa vairs neaudzetu kartupelus…tagad zala politikaa vis iespejams lai tikai partrauktu lauksaimniecibas razosanu…tad .daudzi nomirtu badaa.jo ta ir otra maize.ari bez sals cilveks nevar iztikt jo tas organisnam ir svariigs minerals..nu ko varisim cepsim kartupels ar sali sakumaa vai beigas .lai laba apetite..un lai nejad nevienam tie netruktu..