-1 C
Rīga
piektdien, 22 novembris, 2024

Recepte: Smilšu mīklas pīrāgs ar dzērvenēm

 
Attēls: Instagram.com/cooking_mag/

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 200 g miltu
  • 90 g mīksta sviesta
  • 40 g pūdercukura
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote citrona mizas
  • 1 ola

Pildījumam:

  • 200 g dzērveņu
  • 200 g krējuma
  • 95 g cukura
  • 5 g vaniļas cukura
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes

Pagatavošana:

1.Sajauc kopā visas sastāvdaļas mīklai. Kad mīkla gatava, ieliek to ledusskapī uz 30 minūtēm.

2.Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C.

3.Mīklu liek cepamformā (diametrā 24 cm) un izveido arī maliņas. Uzklāj cepampapīru, ieber kaut ko smagu (sausas pupiņas, piemēram) un cep cepeškrāsnī 10-15 minūtes. Pēc tam smagumu noņem nost.

4.Pildījumam sajauc krējumu, cukuru, vaniļas cukuru, olas un cieti. Pamatnē ieber dzērvenes un krēmu lej pa virsu.

5.Cep aptuveni 40 minūtes – līdz pildījums sabiezē, bet mīkla kļūst zeltaina.

6.Gatavo pīrāgu atdzesē līdz istabas temperatūrai un ieliek ledusskapī uz 1-2 stundām.

Labu apetīti!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.