Sastāvdaļas:
Mīklai:
- 200 g miltu
- 90 g mīksta sviesta
- 40 g pūdercukura
- 1 šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote citrona mizas
- 1 ola
Pildījumam:
- 200 g dzērveņu
- 200 g krējuma
- 95 g cukura
- 5 g vaniļas cukura
- 2 olas
- 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
Pagatavošana:
1.Sajauc kopā visas sastāvdaļas mīklai. Kad mīkla gatava, ieliek to ledusskapī uz 30 minūtēm.
2.Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C.
3.Mīklu liek cepamformā (diametrā 24 cm) un izveido arī maliņas. Uzklāj cepampapīru, ieber kaut ko smagu (sausas pupiņas, piemēram) un cep cepeškrāsnī 10-15 minūtes. Pēc tam smagumu noņem nost.
4.Pildījumam sajauc krējumu, cukuru, vaniļas cukuru, olas un cieti. Pamatnē ieber dzērvenes un krēmu lej pa virsu.
5.Cep aptuveni 40 minūtes – līdz pildījums sabiezē, bet mīkla kļūst zeltaina.
6.Gatavo pīrāgu atdzesē līdz istabas temperatūrai un ieliek ledusskapī uz 1-2 stundām.
Labu apetīti!
Autors: Dieviete.lv