Sastāvdaļas:
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes cukura
- 250 g biezpiena
- 200 g miltu
- ½ tējkarote cepamā pulvera
- Šķipsniņa vaniļas cukura
- ½ tējkarote kanēļa
- Šķipsniņa sāls
- Pūdercukurs
- Eļļa
Pagatavošana:
1.Sajauc olu ar cukuru, pievieno biezpienu un kārtīgi samaisa. Tad pievieno miltus, cepamo pulveri, vaniļas cukuru, kanēli, sāli un vēlreiz samaisa, līdz rodas viendabīga masa.
2.Izrullē no mīklas „desiņu” un sagriež līdzīgos gabaliņos. Izveido no tiem bumbiņas un liec katlā, kur jau uzsildīta eļļa. Eļļai ir jābūt pietiekami daudz, lai bumbiņas varētu tajā peldēt. Cep tās, kamēr kļūst zeltainas. Pirms pasniegšanas apber ar pūdercukuru.
Autors: Dieviete.lv