1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Ēšanas paradumi, kuri palīdz notievēt veselīgāk un kvalitatīvāk

 

Lūk, apēdīšu tagad tos frī kartupeļus un no pirmdienas sākšu diētu… Pazīstams stāsts? Pat, ja tu turēsi savu vārdu un sāksi ievērot diētu, nav garantēts, ka liekie kilogrami pametīs tavu ķermeni uz neatgriešanos.

Bez sistēmas un regularitātes ne diēta, ne sports efektu nedos. Lai tiešām veselīgi notievētu un neprātotu par to, ka liekie kilogrami varētu atgriezties, vajag tikai pamainīt savus ēšanas paradumus, stāsta portāls „Cosmopolitan”. Un tas nav nemaz tik grūti.

Izdzer glāzi ūdens tukšā dūšā. Glāzei ūdens būtu jābūt tikpat svarīgai, kā zobu tīrīšanai un grima noņemšanai no sejas pirms gulētiešanas. Ūdens aktivizē vielmaiņas procesus organismā un sagatavo gremošanas sistēmu darbam.

Obligāti brokasto. Nakts laikā tavs organisms paspēj rast izsalkumu un brokastu neesamība tam ir liels stress, kas veicina vielmaiņas darba palēlināšanos. Zini, kas notiks, ja paēdīsi kaut kad vēlāk? Visu apēsto organisms „pietaupīs vēlākam laikam”. Tā kā, pārskati savus uzskatus par brokastīm un no rīta atļauj sev kārtīgi paēst. Protams, tikai gadījumā, ja tava diena nesākas ap pusdienlaiku.

Ēd katras 3-4 stundas. Ierasto trīs lielo maltīšu vietā, ieturi 5-6 mazās. Tā tu retāk jutīsi izsalkumu un roka nestiepsies pēc visādiem našķiem. Arī pārstrādāt ēdienu organismam būs vieglāk.

Kontrolē sāls patēriņu. Sāls ir vēl viens slaiduma ienaidnieks. Tas ne tikai aiztur ūdeni organismā, bet arī veicina apetīti. Jā, tu gribēsi ēst vairāk…

Atsakies no cukura tējā un kafijā. Sāc ar maziem solīšiem – pakāpeniski samazini daudzumu, ko liec dzērienā. Tā tu neraisīsi sev šoku un pēc kāda laika vispār nespēsi iedzert karsto dzērienu, kuram ir pievienots cukurs.

Ņem ēdienu līdzi uz darbu. Pusdienu pārtraukums darbā ir lieliska iespēja atslābināties un atpūsties. Taču, ja tu ēd kafejnīcā, tu nevari zināt, kā tieši ir pagatavots ēdiens, cik tur ir sāls utt. Labāk ņem ēdienu līdzi no mājām. Pirmkārt, ietaupīsi naudu. Otrkārt, vienmēr zināsi, ko esi apēdusi un kas ir vainīgs pie liekajiem centimetriem ap vidukli.

Veselīgas uzkodas. Pat, ja tu nestrādā vai strādā no mājām, nodrošinies ar veselīgām uzkodām. Tie var būt svaigi augļi, ogas, rieksti vai sēklas.

Izsalkums vai slāpes? Pirms ēšanas pārbaudi. Ne vienmēr mūsu sajūtas liecina par izsalkumu. Dažkārt tās ir vienkārši slāpes. Tāpēc, pirms sniedzies pakaļ ēdienam, izdzer glāzi ūdens. Ja izsalkuma sajūta pēc brīža nepāriet, vari domāt par ēšanu.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.