2.8 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Recepte: Vārīts bumbieris saldajā vīnā un safrānā ar vaniļas krēmu un ogām

 
Attēls: Publicitātes

Ja vēlaties pārsteigt viesus, pagatavojiet gardu un vizuāli baudāmu saldo ēdienu, kura pamatā ir vienkāršais un veselīgais auglis – bumbieris. Labā ziņa – lielākā daļa nepieciešamo produktu noteikti jau atrodas Jūsu virtuves skapīšos. Recepti piedāvā restorāna “Piramīda” šefpavārs Artūrs Brucis.

Izejvielas sešām porcijām

1 kg bumbieru

Marināde:

1 litrs mājas vīna

150 grami cukura

Garšvielas: anīss, krustnagliņas, rozā pipari, smaržīgie pipari, kanēlis

0,00005 grami safrāna

Vaniļas krēms

400 ml piena

200 grami cukura

50 grami miltu

6 olas

1 vaniļas pāksts

Ogas pēc izvēles, piemēram, zemenes, avenes, kazenes, mellenes un jāņogas

Dekoram – ēdamie ziedi

Pagatavošana:

Bumbieris:

Nomizojiet bumbierus, sagrieziet uz pusēm, un izņemiet serdi. Lejiet katliņā vīnu un vāriet, pievienojot cukuru, safrānu un garšvielas. Kad vīns ir uzvārījies, lieciet iekšā bumierus, un vāriet, kamēr tie ir gandrīz gatavi. Pēc tam bumbieri atdzesējiet, līdz tas ir gatavs pasniegšanai.

Vaniļas krēms:

Uzkarsējiet pienu, atgrieziet un iztīriet vaniļas pāksti no sēkliņām, un pievienojiet pienam. Sakuliet olas ar cukuru un izsijātus miltus, pakāpeniski lejot klāt uzvārīto pienu un vienmērīgi apmaisot.  Iegūto masu lieciet karsēties uz lēnas uguns, līdz tā sabiezē. Pēc tam krēmu atdzesējiet.

Knifiņš: Kopējo masu labāk gatavot ūdens peldē, lai izvairītos no piedegšanas.

Servē:

Kārtojiet bumbierus ar krēmu uz šķīvja pēc saviem ieskatiem, dekorējot ar svaigām ogām.

 

Autors: Radisson Blu Latvija 16.05.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.