6.8 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Recepte: Ceptā mango un laima siera kūka

 

Sastāvdaļas (kūkai 8 cilvēkiem):

Pamatnei:

  • 8-10 klasiskie selgas (vai līdzīgi) cepumi
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 50 g kausēta sviesta

Pamatmasai:

  • 3 lieli mango (nomizoti un sagriezti)
  • 900 g krēmsiera
  • 225 g cukura
  • 3 lielas olas
  • 2 olu dzeltenumi
  • 2 laima mizas

Glazūrai:

  • 250 ml skābā krējuma
  • 2 laima sulas
  • 1 ēdamkarote cukura

Pagatavošana:

1.Uzsilda cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

2.Cepumus sasmalcina, pievieno cukuru un kausētu sviestu. Maisa, līdz masa izlīdzinās.

3.Cepumu masu izkārto 23 cm diametra cepamformā. Piespiež un liek cepties uz 8-10 minūtēm. Pēc tam noliek malā, lai atdzesētu.

4.Ar blendera palīdzību pārvērt mango putrā.

5.Lielā traukā sajauc krēmsieru un cukuru. Pa vienai pievieno olas un olu dzeltenumus. Pievieno 500 ml mango putriņas un sarīvētu laima mizu. Maisa, līdz viss kārtīgi sajaucas kopā.

6.Gatavo kūkas masu liek virsū sagatavotajai cepumu pamatnei.

7.Krāsnī temperatūru samazina līdz 160°C un cep vienu stundu.

8.Pēc tam kūku ņem ārā no krāsns un ļauj „atpūsties” 15 minūtes. Kūkas vidus vēl nebūs kārtīgi sacietējis. Palielini krāsns temperatūru līdz 190°C.

9.Mazā traukā sajauc skābo krējumu, 1 ēdamkaroti cukura un laima sulu. Ar gatavo masu apsmērē kūku.

10.Atlikušo mango putriņu izmanto, lai dekorētu kūku.

11.Kūku liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 20 minūtes. Izslēdz krāsni un ļauj kūkai atdzist vienu stundu (krāsns durtiņas atstāj nedaudz atvērtas).

12.Pēc tam apklāj kūku ar pārtikas plēvi un liek uz nakti ledusskapī.

Lai labi garšo!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.