Nepieciešams
2 – 3 piparmētru zariņi
40 – 45 g rupjmaizes sausiņu vai sausā maizes kvasa
1 ēdamkarote cukura
1l ūdens
5 -10 g rauga
1 tējkarote rozīņu
Pagatavošana
– Rupjmaizes sausiņus labi izkaltē un sasmalcina, pēc tam sausiņus vai sauso maizes kvasu ieber traukā, uzlej ūdeni, izmaisa, uzliek vāku vai pārklāj ar blīvu audumu un noliek siltā vietā uz 2 stundām ievilkties, laiku pa laikam izmaisot. Pēc tam misu nolej, tai pieliek siltā ūdenī izšķīdināto raudu, pieber cukuru, pieliek piparmētras un noliek uz 10 stundām istabas temperatūrā.
– Kvasu izkāš caur marli un salej pudelēs. Katrā pudelē ieliek 2 – 3 rozīnes.
– Pudeles cieši aizkorķē, noliek uz 2 – 3 stundām istabas temperatūrā, pēc tam uzglabā leduskapī vai aukstā pagrabā.
Autors: Dieviete.lv