2.9 C
Rīga
otrdien, 19 novembris, 2024

Piparmētru kvasa dzēriens

 

Nepieciešams

2 – 3 piparmētru zariņi

40 – 45 g rupjmaizes sausiņu vai sausā maizes kvasa

1 ēdamkarote cukura

1l ūdens

5 -10 g rauga

1 tējkarote rozīņu

 

Pagatavošana

– Rupjmaizes sausiņus labi izkaltē un sasmalcina, pēc tam sausiņus vai sauso maizes kvasu ieber traukā, uzlej ūdeni, izmaisa, uzliek vāku vai pārklāj ar blīvu audumu un noliek siltā vietā uz 2 stundām ievilkties, laiku pa laikam izmaisot. Pēc tam misu nolej, tai pieliek siltā ūdenī izšķīdināto raudu, pieber cukuru, pieliek piparmētras un noliek uz 10 stundām istabas temperatūrā.

– Kvasu izkāš caur marli un salej pudelēs. Katrā pudelē ieliek 2 – 3 rozīnes.

– Pudeles cieši aizkorķē, noliek uz 2 – 3 stundām istabas temperatūrā, pēc tam uzglabā leduskapī vai aukstā pagrabā.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.