Nepieciešams

2 – 3 piparmētru zariņi

40 – 45 g rupjmaizes sausiņu vai sausā maizes kvasa

1 ēdamkarote cukura

1l ūdens

5 -10 g rauga

1 tējkarote rozīņu

 

Pagatavošana

– Rupjmaizes sausiņus labi izkaltē un sasmalcina, pēc tam sausiņus vai sauso maizes kvasu ieber traukā, uzlej ūdeni, izmaisa, uzliek vāku vai pārklāj ar blīvu audumu un noliek siltā vietā uz 2 stundām ievilkties, laiku pa laikam izmaisot. Pēc tam misu nolej, tai pieliek siltā ūdenī izšķīdināto raudu, pieber cukuru, pieliek piparmētras un noliek uz 10 stundām istabas temperatūrā.

– Kvasu izkāš caur marli un salej pudelēs. Katrā pudelē ieliek 2 – 3 rozīnes.

– Pudeles cieši aizkorķē, noliek uz 2 – 3 stundām istabas temperatūrā, pēc tam uzglabā leduskapī vai aukstā pagrabā.

 

Autors: Dieviete.lv

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?