Pievienojot pārslas šim krēmīgajam kokteilim, palielināsi šķiedrvielu daudzumu un līdz ar to – arī savu brokastu uzturvērtību. Improvizē ar augļiem un ogām! Ja pievienosi tos saldētus, iegūsi saldējuma kokteilim līdzīgu konsistenci. Par šādu kokteili brokastīs noteikti priecāsies arī bērni.
Izejvielas (1 lielajam kokteilim)
Baltajai daļai:
1 svaigs vai saldēts banāns (jo gatavāks, jo saldāks)
2 ēdamk. “Dobeles dzirnavnieka” ātri vārāmo auzu pārslu
150ml jogurta
1 tējk. laima sulas
Sarkanajai daļai:
200g svaigu vai saldētu zemeņu bez kauslapiņām
1 ēdamk. medus vai kļavu sīrupa
1 ēdamk. laima sulas
Gatavošana
Baltās daļas izejvielas liec blenderī un samal viendabīgā masā. Lej augstā glāzē.
Visas sarkanās daļas sastāvdaļas liec blenderī un samal viendabīgā masā. Lēni lej virs baltās daļas tā, lai abas krāsas pēc iespējas mazāk sajauktos. Pasniedz ar salmiņu.
Paldies par recepti Lindai Tellgrenai