6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Kūpināts asaris ar kaņepju biezpienu un salātiem

 
Foto - Anda Krauze
Foto – Anda Krauze

Mums ierastos Latvijas lauku produktus – dārzeņus, augļus, gaļu, zivis un citus – var pagatavot mazliet neparastāk. No selerijām uztaisīt majonēzi, bieti nokūpināt, bet no rudzu maizes uzburt plānus un kraukšķīgus čipsus. Protams, ir vairāk jāpiepūlas, nekā gatavojot sakņu sautējumu, toties maltīte ir izsmalcināta. Ierosmei “Valtera restorāna” piedāvātā ēdiena oriģinālrecepte.

Sastāvdaļas – tomāti (sarkani, dzelteni, zaļi), gurķis, salātu mikslis (ledus salāti, frisē, salāti Lollo rosa), kūpināts asaris, biezpiens, kaņepju staks, skābais krējums, pētersīļu pulveris, pētersīļu majonēze.

Seleriju majonēzei – olu dzeltenumi, olīveļļa, dižonas sinepes, cepti ķiploki, seleriju kāti, citrona sula.

Pagatavošana.

Asari pāris stundu patur marinādē, kas gatavota no ķiplokiem, dillēm, eļļas, sāls, cukura un mazliet etiķa, tad nokūpina. Biezpienu sajauc ar kaņepju staku un skābo krējumu, pievieno nedaudz sāls. Pārkaisa ar pētersīļu pulveri (garšaugu izkaltē un saberž piestā).

Pagatavo seleriju majonēzi. Četru olu dzeltenumus sablendē ar trešdaļu ēdamkarotes sinepju, 3–4 ceptām ķiploka daiviņām un 2 seleriju kātiem. Izkāš caur sietu un, lēni maisot, pievieno sāli, piparus pēc garšas, mazliet citrona sulas, kā arī eļļu, līdz masai ir krējuma konsistence. Tieši tāpat gatavo pētersīļu majonēzi, tikai selerijas vietā izmanto pētersīļu lapas.

 

praktiski

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.