6.7 C
Rīga
ceturtdien, 26 decembris, 2024

Lieliskas vistas marinādes

 

Vista jogurtā

  1. Jogurtu bez piedevām samaisiet ar nelielu daudzumu ābolu etiķa, pievienojiet citrona sulu, kariju, kurkumu, kardemonu un sāli.
  2. Vistu marinēt vajadzēs tikai pusstundu.
  3. Pēc tam ir ieteicams to ietīt folijā un cept cepeškrāsnī 180 grādos 15-20 minūtes.

Vista majonēzē

  1. Bļodā samaisiet 1 olu, majonēzi, garšvielas, smalki sakapātu ķiploku un kubiņos sagrieztu sīpolu
  2. Vistas fileju liekat bļodā, samaisiet un ievietojat ledusskapī minimums uz stundu. Fileja var būt sagriezta gabaliņos, vai vesela, atkarībā kā jūs to vēlaties pagatavot, galvenais, lai tā būtu pilnībā pārklāta ar majonēzi. Šī marināde derēs kā pagatavošanai uz grila, tā arī uz pannas un cepeškrāsnī. Ja jūs nemīlat majonēzi, to var aizstāt ar krējumu, kuram pievienots neliels daudzums etiķa, vai citrona sulas.

Vista kefīrā

  1. Smalki sakapājat 4 ķiploku daiviņas, kārtīgi samaisiet tos ar savām mīļākajām garšvielām un sāli. Var pievienot kapātus zaļumus.
  2. Aplejat maisījumu ar glāzi kefīra, ielikt tajā vistu un visu rūpīgi samaisīt.
  3. Liekat ledusskapī marinēties uz pusstundu.
  4. Var gatavot kā uz pannas, tā arī uz grila, vai cepeškrāsnī.

Vista sinepju- medus mērcē

  1. Vistu (vai tītaru) izklapējat, pasālāt, sapiparojat.
  2. Samaisiet 3 ēdk. medus ar 4 ēdk. dižonas sinepju.
  3. Vistu rūpīgi apsmērējat ar šo maisījumu un atstājat uz 40 minūtēm istabas temperatūrā, lai iemarinējas.
  4. Pēc tam gaļu var cept uz pannas, vai grila. Sinepju sēklas labāk noņemat, jo tās piedegs.

Vista ar apelsīnu mērci

  1. Bļodā samaisiet 1 ēdk. augu eļļas, 2 ēdk. medus, 1 laima sulu, 1 smalki sakapātu ķiploku daiviņu un sāli.
  2. Vistas fileju sagriežat strēmelēs un marinējat iegūtajā maisījumā.
  3. Liekat uz 1-2 st. ledusskapī, ik pa laikam pamaisāt.
  4. Pēc tam apcepat uz pannas, visu laiku maisot, līdz gaļa kļūs zeltaini brūna. Var arī pagatavot cepeškrāsnī, vai uz grila.

Apelsīnu mērce:

  1. 1 l svaigi izspiestas apelsīnu sulas jāvāra uz lēnas uguns, lai tā iztvaikotu.
  2. Mērcei pievienojat 4 tējk. cukurniedru cukura, 2 tējk. olīveļļas un piparu, sāli pēc garšas.
  3. Kad mērce sāk atdzist tā nedaudz sabiezē. Mērci pasniedz kopā ar visu- vēlams, lai mērce būtu silta.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.