5 C
Rīga
trešdien, 20 novembris, 2024

3 Street Food ēdieni, ko pagatavot mājās 

 

Vasara ir festivālu laiks, un īpašu popularitāti šogad iemantojuši tieši Street Food festivāli. Tāpat  variācijas par Street Food jeb ēdienu, kuru pasniedz uz ielas, kļūst par vienu no karstākajām tendencēm arī restorānu ēdienkartēs – ēdiens ir daudzveidīgs, sātīgs un gards. Aicinot to baudīt ne tikai ārpus mājām, bet ienest to arī savā virtuvē, Rimi Gardēži piedāvā trīs receptes, kuras garšas kārpiņām neliks vilties. 

Street Food var būt ļoti dažāds, tāpēc spēj apmierināt pat izvēlīgākā gardēža vēlmes – sākot no fritētiem kartupeļiem līdz pat visizsmalcinātākajiem ēdieniem, kā piemēram, austerēm vai omāram. Nerakstītais street food likums – uz to nevajadzētu gaidīt ilgāk par 10-15 minūtēm, jo  ierasts, ka tas tiek notiesāts turpat uz ielas. Ēdienam jābūt garšīgam, pārsteidzošam un tādam, ko viegli paņemt līdzi. Jāatceras, ka tas nav paredzēts uzglabāšanai ledusskapī, bet gan tūlītējai notiesāšanai. Nekādu citu priekšnosacījumu nav, pārējais ir brīva vaļa fantāzijai!” stāsta Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis. 

Trīs Street Food receptes, kuras vari pagatavot arī savā virtuvē, piedāvā Rimi Gardēži: šefpavārs Normunds Baranovskis un ēdiena mākslas kritiķe Signe Meirāne, kā arī šefpavārs Havjers Grasija. 

Cepta ziedkāposta tako 

Iesaka Signe Meirāne, ēdiena mākslas kritiķe

Nepieciešams:

400 g ziedkāposts 

1 liels avokado, saspaidīts ar dakšiņu

200 g gurķu, plāni sagriezti

150 g smalki sakapāta tomāta

150 g redīsu, plāni sagriezti 

12 Rimi Planet tako laiviņas

1 ēd. k. jūras sāls 

2 ēd.k. I love eco tako maisījuma

4 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļas (ziedkāpostam)

1 tējk. smalki sakapātu maurloku

1 ēd. k. smalki sakapātas piparmētras

2 ēd. k. extra virgin olīveļļas 

1/2 laima miziņas, smalki sarīvētas

4 ēd. k. skābā krējuma

Pagatavošana: 

Katlā uzvāra ūdeni. Kad tas sāk vārīties, pievieno sāli un ziedkāpostu (ar zieda daļu uz leju) un vāra 10 minūtes. Tikmēr sakarsē krāsni līdz 210 grādiem. Nokāš ziedkāpostu, liek uz cepeškrāsns pannas, apslaka to ar eļļu un uzber garšvielas (intensīvākai garšai garšvielas ieteicams dārzenī iemasēt). Liek krāsnī cepties uz 40 min–1 stundu vai līdz tas kļūst zeltains. Izņem un sadala mazākās galviņās. Avokado samaisa ar tomātu, 1 ēdamkaroti eļļas, sāli un pipariem. Gurķus samaisa ar redīsiem, maurlokiem, piparmētru, sāli, pipariem un ēdamkaroti eļļas. Krējumu samaisa ar laima miziņu. Pasniedz tako laiviņā, pievienojot tomātus, avokado, salsu, ziedkāpostus un krējumu.

Tako ar liellopa gaļu

Iesaka Havjers Grasija, šefpavārs

Nepieciešams:

300 g liellopa gaļas

1 burciņa I Love Eco tako mērces

1 iepakojums I Love Eco sarkano pupiņu

4 I Love Eco kviešu tortiljas

100 g skābā krējuma

4 ēd. k. Selection by Rimi olīveļļas ar rozmarīnu 

1 pušķītis svaiga koriandra

1 laims

Pagatavošana:

Liellopa gaļu sakapā mazos gabaliņos. Uz pannas uzkarsē 4 ēdamkarotes olīveļļas un tajā apcep sakapāto gaļu, līdz tā kļūst brūna. Pievieno tako mērci un pupiņas un visu karsē aptuveni 10 minūtes. Atsevišķā pannā uzsilda tortiljas, kuras pilda ar iepriekš sagatavoto gaļas un pupiņu maisījumu. Pasniedz ar skābo krējumu, koriandru un laima šķēlīti.

Mandeļu miltu vafeles ar dateļu mērci

Iesaka Normunds Baranovskis, šefpavārs

Nepieciešams:

200 g mandeļu miltu 

200 g kviešu miltu

2 vistu olas

125 g sviesta

250 g piena

100 g ūdens

150 g baltā cukura 

1/2 tējk. sāls

1 tējk. cepamā pulvera 

Mērcei:

200 g Selection by Rimi dateles bez kauliņiem

1 citrona sula

Uzsilda sviestu, pienu, ūdeni, pievieno cukuru un sāli – maisa, līdz sviests izkusis. Sakuļ olas. Sajauc abu veidu miltus un cepamo pulveri. Samaisa visas mīklas sastāvdaļas un cep vafeļu pannā. Sablendē dateles un samaisa ar citrona sulu. Vafeles pasniedz ar mērci. Var dekorēt ar pūdercukuru.

Autors: Rimi

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.