Nepieciešams:
100 g caurauguša speķa
1 ēdamk. olīveļļas
1 sīpols
2 ķiploku daiviņas
350 g maltās gaļas
150 ml sarkanvīna
50 g konservēto tomātu
3 ēdamk. miltu
3 ēdamk. sviesta
500 ml piena
rīvēts muskatrieksts
100 g siera (rīvēta)
zaļumi dekorēšanai
Pagatavošana:
1. Vispirms pagatavo Boloņas mērci. Speķi sagriež nelielos kubos. Pannā sakarsē olīveļļu un tajā iztecini speķi.
2. Sīpolu, ķiploku daiviņas nomizo un smalki sakapā, tad pieber speķim un īsu brīdi apcep, ja vēlies, tad vari pievienot sāli un piparus. Pievieno paprikas pulveri un pielej sarkanvīnu, pievieno tomātus ar visu šķidrumu un sautē 10-15 min.
3. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Izkausē sviestu un iemaisi tajā miltus, mazliet apbrūnini un pielej pienu. Maisot apbrūnina un pielej pienu un pēc garšas pievieno sāli, piparus.
4. Pārmaiņus pa kārtām liec lazannjas plāksnītes (labāk jau uzvārītas) un pannu atceries ietaukot ar sviestu! Kad pamīšus esi izlikusi abas kārtas, tad pāri pārkaisi sieru un aptuveni 20 minūtes cep vidējā līmenī zem vāka. Tad vāku noņem un turpini cept aptuveni 10 minūtes.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv