Sastāvdaļas: (4,5 l katlam)
500 gr svaiga laša vai foreles
500 gr kartupeļu
500 gr tomātu
1 sīpols
200 gr burkānu
500 ml saldā krējuma 11%
augu eļļa
sāls pipari
Sīpolus, burkānus un kartupeļus sagrieziet.
Tomātus noblanšējiet, lai var attīrīt no mizas, sagrieziet kubiņos.
Katlā, augu eļļā apcepiet sīpolus un burkānus, tad pievienojiet tomātus un sautējiet 5 minūtes. Uzlejiet 2 litrus ūdens un uzvāriet.
Kad ūdens ir uzvārījies pievienojiet kartupeļus un vāriet 8 minūtes. Tad pievienojiet gabaliņos sagrieztu zivi un saldo krējumu. Pavāriet 5 minūtes, pagaršojiet un pievienojiet sāli un piparus pēc vajadzības.
Zupa gatava!