Sastāvdaļas:
300 g makaronu
1 burkāns
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
2 cukini (vai kabači)
1 ēdamkarote miltu
1 ēdamkarote sviesta
1 ēdamkarote tomātu pastas
250 ml piena
3 olu dzeltenumi
5 ēdamkarotes augu eļļas
400 g maltās gaļas
200 g konservētas paprikas (var arī iztikt bez tās)
100 g sarīvēta siera
Pagatavošana:
1. Izvārīt makaronus līdz pusgatavībai, noliet ūdeni. Notīrīt burkānu, sīpolu un ķiploku un sasmlacināt tos. Plānos aplīšos sagriezt cukini.
2. Izkausēt sviestu, iemaisīt tajā miltus, pieliet pienu un vārīt 5 minūtes. Noņemt no plīts, pievienot olu dzeltenumus un garšvielas.
3. Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Cukini apcept 3 ēdamkarotēs eļļas un izlikt. Atlikušā eļļā apcept gaļu kopā ar burkānu, sīpolu un ķiploku. Piejaukt tomātu pastu. Pildījumu, makaronus un cukini izlikt slāņos ieziestā formā. Apliet ar mērci, uzbērt sieru un ielikt cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.
Sāli pievieno pēc garšas.